Eesti Loto juht: otsust edasi kaevata oleks jabur

Laura Raus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti Loto erinevad lotopiletid.
Eesti Loto erinevad lotopiletid. Foto: Marianne Loorents / SL Õhtuleht

Eesti Loto ei kavatse edasi kaevata tänast kohtuotsust, mis jättis jõusse oodatavate lotovõitude avaldamise keelu. Ettevõtte juht aga prognoosib, et keeld kahjustab tugevalt firma majandustulemusi ning vähendab hasartmängumaksu laekumist.


«On üsna jabur, kui Eesti riigile kuuluv ettevõte läheb edasi kaebama seda otsust, mille on teinud kaks riigile olulist institutsiooni - tarbijakaitseamet ja halduskohus,» lausus Eesti Loto juht Heiki Kranich. «See, et otsus minu hinnangul pole mõistlik ja on tegelikult olemuselt tarbijavaenulik, on juba täiesti teine lugu. Hetkel tundub, et kohtu kaudu pole võimalik tervet mõistust kuidagi kaitsta.»

Tarbijakaitseameti sõnul reklaamiseadus keelab hasartmänge reklaamida.

«Meie hinnangul on Eesti Lotol kohustus anda infot jackpot'ide kohta, mis iganädalaselt muutuvad,» väitis Kranich. «Selle info andmata jätmine oleks meie hinnangul kvalifitseeritav kui hasartmänguseaduse rikkumine. Nii et ma ei imesta, kui järgmisel nädalal oleks meie ukse taga maksuamet, mis hasartmängukorraldajate suhtes järelevalvet teostab, ja hakkaks ette heitma, et me ei anna infot meie poolt pakutavate toodete kohta.»

«Tarbijakaitseamet ütleb, et võime seda öelda oma kodulehel,» märkis Eesti Loto juht. «See on sama juhtum, kui inimene läheb poodi ja hinnasilte välja pandud pole ning kui ta tahab teada mingi kauba hinda, siis öeldakse, et minge küsige infoletist. See on pisut jaburavõitu.»

Eesti Loto peab tarbijakaitseameti ettekirjutust täitma hakkama juba homme. Esialgne õiguskaitse, mis ettekirjutuse täitmisele pandud oli, lõppeb täna, selgitas Kranich. «Info Vikingi ja Bingo jackpot'ide kohta seal tuleb maha võtta,» tõdes ta. See info on Kranichi sõnul võimalik üsna kiiresti eemaldada.

«Tagajärg on see, et tõenäoliselt lotomüük langeb märkimisväärselt,» lisas ta. «Sest kes ikka sooviks osta asju, mille võimalikke omandusi ta ei tunne.»

«Olen täiesti kindel, et Eesti Loto majandustulemused saavad tugevalt kahjustada,» kinnitas Kranich. «Seni on Eesti Loto olnud Eesti riigi suuruselt kolmas dividendimaksja ning maksnud märkimisväärse osa hasartmängumaksust, mis on läinud teaduse, kultuuri ja muude projektide toetuseks. Arvan, et nii see number kui hasartmängumaksunumber selgelt langevad. Kui see on Eesti riigi tahe, siis sel juhul tuleb seda austada ja seda nõuet [keeldu] täita.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles