Sanoma kaalub R-Kioskite müümist

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
R-Kiosk Tartus
R-Kiosk Tartus Foto: Margus Ansu

Soome meediakontserni Sanoma kasum vähenes teises kvartalis, firma kaalub R-Kioskite müüki.

Kasumi vähenemise taga on kulud arendusprogrammile ja tiraažide vähenemine, vahendas Ilta-Sanomat.

Sanoma maksude-eelne kasum vähenes 72,6 miljoni euroni, võrreldes 80,3 miljoni euroga mullu samal ajal. Ettevõtte teise kvartali käive oli 689,7 miljonit eurot,  võrreldes 715,4 miljoni euroga eelmisel aastal.

Kasum aktsia kohta vähenes samas 1,45 eurolt 0,60 euroni. Analüütikute ennustus oli 0,51 eurot, vahendas portaal Arvopaperi.

Kontsern teatas täna, et uurib Trade-rühma, kuhu muu hulgas kuuluvad ka R-Kioskid,  müümise võimalusi. «Trade-rühma äritegevuse osas pole mitte midagi otsustatud ei müügi ega tähtaegade vallas,» ütles Sanoma tegevjuht Harri-Pekka Kaukonen.  

Kontsern müüs märtsis maha Trade-rühma kuulunud kinode võrgustiku Finnkino ning Rumeenias ja Venemaal kahjumiga töötanud üksused.. Lisaks on liikunud kuuldused R-Kioskite ja raamatupoodide Suomalainen Kirjakauppa müügiplaanist.  

Sanoma andis juulis kasumihoiatuse, ennustades ärikasumi vähenemist ja seda arengusse tehtavate investeeringute ning ajakirjade perspektiivide halvenemise tõttu.

Sanoma tahab tulevikus keskenduda meediale ja õppematerjalidele.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles