Venelased kasutavad Eestit offshore'ina

Laura Raus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna panoraam Lasnamäe veerult.
Tallinna panoraam Lasnamäe veerult. Foto: Peeter Langovits

Üha enam Venemaa ärimehi avastab Eesti maksusüsteemi võlusid ja kolib siia oma valdusfirmasid, ent paraku saadab ida poolt tulevaid investeeringuid sageli offshore`ilik maik - miljardikäibega firmad on registreeritud korterisse, omanikud on kättesaamatud ja avalikkuse tähelepanu välditakse, kirjutab Äripäev.


Kolmest miljardifirmast kaht iseloomustab muu hulgas mahukas laenamine ning suurte laenude tagastamine lühikese aja jooksul. Näiteks Formus Baltic sai rahavoogude aruande järgi 2010. aasta jooksul laenu 758 miljonit krooni ja maksis tagasi 864 miljonit krooni, Antonio Trade laenas 824 miljonit krooni ning maksis tagasi 769 miljonit. Tabrini laenukoorem on aga miljardikäibe juures alla 100 000 krooni. 2010 saadi veidi üle 8 miljoni krooni laenu, mis samal aastal ka tagasi maksti.

Paraku on selliste firmade puhul mõistatus, kuidas siia hoiule toodud sajad miljonid kroonid teenitud on ja millised on ärimeeste pikemaajalised kavatsused.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles