Tallinna börs seitsme protsendiga miinuses

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Langus.
Langus. Foto: SCANPIX

Tallinna börsil olid aktsiate avahinnad reedehommikul 4 protsenti madalamad kui eilse kauplemispäeva lõpus, pärast kauplemise algust langus jätkus ja börsiindeks OMXT on kukkunud päevaga 6,84 protsenti, languses on kogu maailma börsid, investorid pelgavad uue kriisi puhkemist.

.

Maailma rahaturgudel toimuvat võib kirjeldada vaid ühe sõnaga: paanika. See pole küll veel kaugeltki võrreldav Lehmani Brothersi pankroti järgse ebakindlusega, kuid investorid soovivad siiski iga hinna eest riske vältida. Maailma aktsiaturud sooritasid eile äkklanguse, kuna investorid on heitunud majanduskasvu hääbumisest ja euroala kriisist. Langus maailma börsidel jätkus ka täna.

Kuue viimase kuuga on Tallinna börsiindeks kukkunud 20,81 protsendi.

Reede hommikul näitasid börsi avamise järel «punast» peaaegu kõik Tallinna börsil noteeritud aktsiad. Nii oli Tallink kukkunud 6,29, Olympic 7,89 ja Ekspress 12,84 protsenti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles