Lepik: Hispaania küsib ilmselt abi esimesena

Laura Raus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hispaania.
Hispaania. Foto: SCANPIX

Portaali Tarkinvestor asutaja Kristjan Lepiku arvates jõuab Hispaania tõenäoliselt abipaketini enne Itaaliat.


«Hispaania ja Itaalia on Euroopa võlakriisi järgmise vaatuse osalised,» tõdes Lepik.

«Tuleb arvestada sellega, et nende pingete kerkimise põhjus ka selles, et Kreeka ja Portugali lahendused on olnud poolikud - raha juurdeandmine viimaste probleeme otseselt lahendanud ei ole, pigem andnud aega probleemidega tegelemiseks,» rääkis ta Itaalia ja Hispaania võlakirjade tootluste rekordiliselt kõrgele tõusmisest sel nädalal. «Seetõttu ka turgude usaldus hakanud kõikuma Itaalia ja Hispaania suhtes, kardetakse, et ka nende puhul Euroopa abipakett vajalik ning praeguste trendide jätkumisel.»

«Itaalia finantsseisu loeksin isegi paremaks, nende 120 protsendini SKTst küündiv riigivõlg on küll kõrge, kuid jooksev eelarve parem kui teistes problemaatilistes riikides,» märkis Lepik. «Seega peaksin tõenäoliseks, et enne jõuab abipaketini Hispaania kui Itaalia.»

«Kogu Lõuna-Euroopa probleemide põhjus on see, et viimase 10 aasta jooksul on pidevalt kulutatud rohkem kui teenitud ja nüüd hakatakse selle eest arveid esitama,» lisas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles