Smartpost: konkurents toob pakiautomaatidele kliente juurde

Sirje Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Sille Annuk

Itella Smartpost tegevjuht Risto Eelmaa ütles Eesti Posti pakiautomaatide turule tulekut kommenteerides, et see aitab kaasa teenuse populariseerimisele ja pole sugugi paha.
 


Smartpostil on täna Eestis 46 pakiautomaati, millele lisandub sügisel veel kuus. Selle kaudu on pakke saanud või saatnud 280 000 inimest, kellest 140 000 inimest on saanud 2 või enam pakki.

«Võime öelda, et tänaseks päevaks on kasutanud seda teenust juba pea viiendik eestimaalastest. Meil on ligi 2000 lepingulist äriklienti, kellest 800 on erinevad e-kaupmehed,» rääkis Eelmaa.

Ta tõdes, et teise pakkuja turule tulekuga peab mingi muutus toimuma ja siin on võtmeküsimuseks, kust Eesti Post turgu lõikab - kas seni traditsioonilisel teel pakke saatnud klientide hulgast või pakiautomaatide kasutajaskonnast.

«Saan täna kinnitada, et Smartpost on saavutanud pakimahud, millega oleme kasumiläve ületamas, Eesti Postil on aga pakiautomaadi teenusega sinna väga pikk tee minna. Suurte postiettevõtete kogemus Euroopast on täna selline, kus mitte ükski ettevõte ei ole saavutanud pakiautomaadi teenusega sellist efektiivsust ja teenuse omahinda, nagu nad traditsioonilise postiteenusega on saavutanud. Seetõttu näiteks Norra Post hoopiski sulges oma automaadivõrgu eelmise aasta lõpus,» selgitas Eelmaa olukorda.

Ta lisas, et ka teenuse hinna mõningast kõikumist ei saa konkurentsi tingimustes välistada. Seni on Smartpost olnud tema sõnul soodsaim pakiteenuse pakkuja turul ning kavas on seda positsiooni ka säilitada.

Smartpost on paigaldanud esimesed pakiautomaadid ka Soome, mille kaudu on sügisest võimalik saata Eestist pakke Soome automaatidesse ja vastupidi.

«Kui miski väärib tegemist, väärib see ka järgimist,» parafraseeris Smartposti juht tuntud ütlust, kinnitades, et ideevargusega tegu ei ole.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles