Viisnurk kasvatas teises kvartalis käivet ja kasumit

Gert D. Hankewitz
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viisnurga ehitusmaterjalide divisjon Pärnus.
Viisnurga ehitusmaterjalide divisjon Pärnus. Foto: Ants Liigus / Pärnu Postimees

AS Viisnurk 2011. aasta teise kvartali müügitulu kasvas 2010 aasta sama kvartaliga võrreldes 34 protsenti 4,3 miljoni euroni ja kontserni puhaskasum 38 protsenti 271 000 euroni.

«Tegemist on positiivse trendiga, võrreldes 2011 aasta esimese kvartaliga on käive jäänud peaaegu samaks (+0,7 protsenti), kasum aga kasvanud 2,6 korda 373 000 euroni,» teatas ettevõte börsile.

Firma finantsdirektor Einar Pähkel kirjutas, et kasumi kasvu võib pidada igati korralikuks, kuna juunikuus osteti Püssis asuv kiudplaadivabrik ning tehti sellega seoses 38 000 eurot käivitamiseelseid kulutusi. Püssi tehase käivitamine toimus juuli viimasel nädalal ning täisvõimsuse plaanitakse saavutada hilissügisel.

Segmentide lõikes kasvas eelmise aasta teise kvartaliga võrreldes enim, 51 protsenti ehitusmaterjalide müük, samas kui mööbli jaemüük Skano ketis kasvas 20 ja mööblivabriku müük 17 protsenti. Hoolimata müügikasvust tootis Skano kett kokku 39 000 eurot kahjumit. Kahjumi põhjusteks on nõrk nõudlus Lätis ja Ukraina grivna kursi nõrgenemine. Mööblivabrik tootis 189 000 eurot ning ehitusmaterjalide division 142 000 eurot kasumit.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles