Norma teenis mullu 160 miljonit krooni kasumit

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Norma toodangu näited
Norma toodangu näited Foto: norma.ee

Rootsi Autolivile kuuluv autode turvavarustuse tootja AS Norma teenis möödunud aastal puhaskasumit 160,3 miljonit krooni võrreldes 20,8 miljoni krooniga aasta varem.

Norma tulud kasvasid mullu pea 50 protsenti 1,195 miljardi kroonini, selgub ettevõtte aastaaruandest. Autoohutusrihmade osa tuludes oli 800 miljonit krooni ja muude auto ohutussüsteemide osa 181 miljonit krooni. Geograafiliselt pärines Venemaalt tuludest 594 miljonit krooni ja Rootsist 439 miljonit krooni. Norma eksportis toodangut näiteks ka Rumeeniasse, Poola ja Tšehhi.

Emaettevõtte Autoliv ostude osa Norma käibes oli 534 miljonit krooni.

Norma kirjeldas aruandes Venemaa autoturu kasvu möödunud aastal ja vanade autode tagasiostuprogrammi mõju uute autode müügile. Norma suure kliendi AvtoVAZi müük kasvas mullu 48 protsenti 517 000 autoni.

Norma investeeris mullu 52 miljonit krooni, millest 45 miljonit läks metallitöötlemise seadmetesse. Tänavu plaanib ettevõte investeerida 5,8 miljonit eurot.

Norma andis mullu tööd keskmiselt 734 inimesele, mis on 27 töötaja võrra enam kui 2009. aastal. Tööjõule kulutas ettevõte koos maksudega 176 miljonit krooni. Juhatuse tasud olid koos maksudega 8,3 miljonit krooni.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles