EL pakub 6 liikmesriigile kriisiabi

Laura Raus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Euroopa Liidu lipp.
Euroopa Liidu lipp. Foto: AP / Scanpix

Euroopa Komisjon tegi eile ettepaneku alandada europrojektide omafinantseeringu määra kuuele liikmesriigile, mida kriis on kõige valusamalt tabanud.

Need riigid on Kreeka, Iirimaa, Portugal, Läti, Ungari ja Rumeenia, vahendab EUbusiness.

Kui ka ELi liikmesmaad ning Euroopa Parlament ettepaneku heaks kiidavad, siis alaneb omafinantseeringu määr 15 protsendilt 5-le.

Praeguses olukorras pole kriisist kõige valusamalt tabatud riikidel võimalik suurt osa neile ette nähtud eurorahast kasutada, sest neil pole piisavalt omafinantseeringut. Komisjon usub, et omafinantseeringu määra alandamine 5 protsendile annab neile riikidele ligipääsu 2,8 miljardile eurole, sealhulgas Kreekale 879 miljonile ja Lätile 255 miljonile.

Regionaalpoliitika volinik Johannes Hahn rõhutas, et meede oleks ajutine ning ELi kogukulud selle tõttu ei suureneks, vaid riikidel oleks lihtsalt võimalik neile juba ette nähtud euroraha ära kasutada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles