Neste müüs gaasiäri Alexelale

Gert D. Hankewitz
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
ASi Reola Gaas juhataja Sandor Tabo.
ASi Reola Gaas juhataja Sandor Tabo. Foto: Margus Ansu

Neste Oil müüs 93,85-protsendilise enamusosaluse oma Eesti tütarfirmas Reola Gaas. Ostjaks oli Alexela Grupp.

Mis hinnaga Alexela osaluse vedelgaasifirmas ostis, pooled ei avalikusta, seisab pressiteates.

Neste Oili jaemüügidivisjoni asepresident Sakari Toivola ütles müüki kommenteerides, et Reolast vabanemine laseb Eesti üksusel keskenduda oma põhitegevusele, milleks on mootorikütuste müük lõpptarbijatele.

Küsimusele, kuidas mõjutab omanikevahetus äritegevust, vastas gaasifirma juht Sandor Tabo, et loodetavasti positiivselt ning lisas hiljem, et tegelikult sel olulist mõju pole.

Reola Gaasi viimase majandusaasta aruande kohaselt kasvas ettevõtte käive 2010. aastal 36,7 protsenti 101,7 miljoni kroonini ning kasum ligi 100 protsenti 2,9 miljoni kroonini.

Netomüügi kasv võrreldes 2009. aastaga oli tingitud suurenenud müügikogusest, samas ka vedelgaasi maailmaturuhindade tõusust, kirjutas ettevõtte juhtkond.

Koguseliselt müüs AS Reola Gaas 2010. aastal 7691 tonni vedelgaasi (2009.aastal 6315 tonni).

2010. aastal olid Reola Gaasi investeeringud 1,1 miljonit krooni (2009. aastal. 0,9 miljonit krooni). Suuremad investeeringud olid automaattankla makseterminal, terminali gaasilaadimise mõõtesüsteem ja IT riist ja tarkvara.

Firma väikeosanik on Aare Roosaar.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles