TV: USA Kongress töötas võlapiirikriisis välja esialgse kokkuleppe

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valge Maja.
Valge Maja. Foto: SCANPIX.

USA Kongressis jõuti esialgsele kokkuleppele maksejõuetuse vältimiseks, teatas telekanal ABC täna.

Telejaama andmeil on Kongressi juhid asunud oma parteikaaslasi kokkuleppega kurssi viima ja uurivad nende reaktsiooni.

Nüüd on põhiküsimus, kas plaan pälvib Kongressis piisavalt suure toetuse, et see vastu võetakse, vahendas ABC.

Kuid Washingtoni ametnikud manitsesid, et «milleski ei ole kokku lepitud, enne kui kõiges pole kokku lepitud,» teatas kanal.

Läbirääkimistega kursis olevad ametnikud ütlesid, et kõne all on võlapiiri tõstmine kahes etapis 2,8 triljoni dollari võrra ja samas ulatuses kulukärbete tegemine, kuid lõplik summa ei ole veel kindlaks määratud.

Valge Maja teatas omapoolse järelandmisena, et on seadusandliku kadalipu läbimiseks valmis võlapiiri mõneks päevaks tõstma.

USA majandus jõudis 16. mail 14,3 triljoni dollari suuruse võlapiirini ning on tavapärase toimimise taganud kulutuste ja raamatupidamise kohandamisega, kuid saab seda jätkata vaid teisipäevani.

Kui Kongress ei jõua teisipäevaks võlapiiri suurendamises kokkuleppele, võib USA valitsusel tekkida makseraskusi ja Ühendriikide krediidireiting esimest korda ajaloos langeda. See võib omakorda tuua kaasa ettearvamatuid tagajärgi rahvusvahelistel rahaturgudel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles