Üürilepingusse tuleb kõik kokkulepped kirja panna

Siiri Erala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Üürilepingut sõlmides tuleb olla põhjalik ja kõik kokkulepped täpselt kirja panna.
Üürilepingut sõlmides tuleb olla põhjalik ja kõik kokkulepped täpselt kirja panna. Foto: Caro / Scanpix

Advokaadibüroo Lepik ja Luhaäär Lawin vandeadvokaat Liina Naaber-Kivisoo soovitab üürilepingut sõlmides olla väga põhjalik ning mõlema poole õigused ja kohustused
täpselt kirja panna.

«Kindlasti peab olema kokkulepitud tagatis, et juhul kui üürnik jätab üüri maksmata, oleks võimalik üürileandja nõuded selle arvelt rahuldada,» ütles Naaber-Kivisoo Äripäevale antud kommentaaris.

Tema sõnul on oluline kirjelduste ja fotode abil fikseerida ka üüripinna seisukord ning seda nii enne üürile andmist kui ka hiljem üürnikult tagasi saamisel. Vastava materjali peaks lisama üleandmise-vastuvõtmise akti, mille mõlemad osapooled allkirjastavad.

«Muidu on hiljem keeruline tõendada, et üürnik on midagi ära lõhkunud või muul moel kahjustanud,» lausus Naaber-Kivisoo ja lisas, et üüripinna seisukorra fikseerimine on tähtis ka üürniku jaoks, sest see võib välistada üürileandja hüpoteetilisi nõudeid seoses pinna kasutamisega.

Lisaks soovitas ta lepingu sõlmida tähtaegsena, sest muidu on võimalik leping ilma põhjuseta kolmekuulise etteteatamisega üles ütelda. Tähtajalist lepingut saab üles ütelda ainult mõjuval põhjusel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles