Läti ettevõtteregister sai esimese offshore’i tegeliku omaniku andmed

Kaja Koovit
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Läti ettevõtteregistrile esimese offshore’i tegeliku omaniku andmed.
Läti ettevõtteregistrile esimese offshore’i tegeliku omaniku andmed. Foto: SCANPIX

Kaks nädalat pärast äriseadustiku muudatuste jõustumist laekusid Läti ettevõtteregistrile esimese offshore’i firma tegeliku omaniku andmed, vahendab lõunanaabrite uudisteagentuur Leta.

Baiba Vismane ettevõtteregistrist kinnitas andmete laekumise fakti, kuid tõdes, et täpsemat infot ettevõtte kohta ei saa avaldada.

13. juulil jõustunud seadusemuudatuse kohaselt peavad Lätis tegutsevate ettevõtete vähemalt 25 protsendi aktsiate omanikud juhul, kui tegelik ettevõttest tulusaaja on keegi teine, kahe nädala jooksul avaldama ettevõtteregistrile tegeliku omaniku nime.

Venemaa plaanib samuti seadusemuudatust, mille kohaselt riigis tegutsevate maksuvabades või madalate maksudega piirkondades registreeritud offshore-firmad peavad oma omanikud avalikustama. Seadusemuudatuse kohaselt saaks omanike avaldamine idanaabri juures äri ajamise võimaluse eeltingimuseks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles