Kivinurm-Priisalm: Kreekasse raha paigutamine on spekuleerimine

Laura Raus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kristel Kivinurm-Priisalm.
Kristel Kivinurm-Priisalm. Foto: Peeter Langovits

Avaroni juhtivpartner Kristel Kivinurm-Priisalm sõnas, et praegu Kreekasse raha paigutamine on spekuleerimine, mitte investeerimine, sest Kreekas sisemaist nõudluse kasvu ei ole, nõudlus väheneb, samal ajal kui pakkumine on endine.

«Kreeka päästepakett ei ole ka muud, kui osteti lihtsalt jälle natuke aega juurde, sest fundamentaalsed küsimused on tegelikult lahendamata,» lisas ta.

Kivinurm-Priisalmi sõnas, et kui investoril on juba investeeringud probleemsetes riikides, siis peaks vaatama, kas need sõltuvad kodumaisest tarbimisest või ekspordist. «Kodumaisest tarbimisest sõltuvatesse sektoritesse investeerimisel oleksin ettevaatlik, sest sisenõudlus väheneb riiklike investeeringute vähenemise ning riigisektori kärbete ja riigisektori töökohtade vähendamise kaudu.»

Samuti peaks investor arvestama, et kui riik on sellises allakäiguspiraalis nagu praegu Kreeka, võib valitsus kehtestada erasektorile ebamõistlikult kõrgeid maksumäärasid, mis erinevate sektorite tulukust oluliselt vähendavad, lisas ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles