Gild Arbitrage otsib võimalusi kohustuste restruktureerimiseks

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Riskikapitalifond Gild Arbitrage'i varade arvestuslik väärtus kasvas selle aasta esimesel poolel kolm protsenti, kuid fondiosaku puhasväärtus vähenes fondi emiteeritud võlakirjade kõrge intressi tõttu kuus protsenti ning fond otsib võimalusi kohustuste restruktureerimiseks.

Gild Arbitrage'i osaku puhasväärtus oli juuni lõpus 3,3833 eurot võrreldes 3,6067 euroga eelmise aasta lõpul. Fondi varade arvestuslik maht oli poolaasta seisuga 25,06 miljonit eurot.

Fondi 2010. aasta aruandest selgub, et mullu olid Gild Arbitrage'i intressikulud 49,3 miljonit krooni. Fondi võetud laenude maht oli aastavahetusel 6,4 miljonit ja emiteeritud võlakirjade maht koos kogunenud intressiga 239,8 miljonit krooni.

Gild Arbitrage emiteeris võlakirjad 2009. aastal mahus 354,5 miljonit krooni ja nende omanikeks said varasemad fondiosakute omanikud.

Hiljem on fond võlakirju rahaliste vahendite olemasolul osade kaupa lunastanud. Mullu lunastas fond võlakirju kuuel korral kokku 11,1 miljoni krooni eest. Võlakirjade tähtaeg saabub tuleva aasta septembris. Võlakirjade intress oli esimisel aastal 12 protsenti ja igal järgneval aastal suureneb see kuue protsendipunkti võrra.

Gild Arbitrage kirjutab aprillis allkirjastatud aastaaruandes, et fondijuht on üritanud algatada võlausaldajatega läbirääkimisi fondi kohustuste potentsiaalseks restruktureerimiseks, kuid positiivse tulemuseni veel jõutud ei ole. Tänavu jätkab fondivalitseja võimaluste otsimist intressikulu vähendamiseks.

Üks võimalus selleks on praeguste võlakohustuste osaline või täielik asendamine osalusega fondis. Teine variant on võlakohustuste refinantseerimine odavama laenuga kas kogu fondi portfelli või valitud varade baasil, seisab aruandes.

Gild Arbitrage'i suurimaks varaks on metallide uurimislitsentside portfell Armeenias, mille väärtuseks hindas fond aastavahetusel 186 miljonit krooni. Fondi aastaaruande audiitor tegi ainsa märkuse just selle investeeringu väärtuse hindamise kohta.

Riskikapitalifondi Gild Arbitrage valitsejaks on AS GA Fund Management. See firma teenis mullu fondivalitsemistasuna ligikaudu 14 miljonit krooni ning oli ligi 4,7 miljoni krooniga kasumis.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles