Elion: WiFi ei ole meie teenuse osa

Hendrik Alla
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kalev Reiljan.
Kalev Reiljan. Foto: Elion.

WiFi ei ole Elioni teenuse osa, see on lihtsalt seadmega kaasas olev lisavõimalus, kommenteeris WiFi turvalisuse küsimust Elioni tehnoloogiadirektor Kalev Reiljan.

Reiljanii sõnutsi selgitab firma üldjuhul kliendile WiFiga seotud riske, viimasel ajal kohe kindlasti. Uue kliendi puhul saab ettevõte ühendust paigaldades Reiljani sõnul WiFi-võrgu kohe ära seadistada. Hiljem võib klient seda ise teha või Elionilt teenust tellida.

«Lõppkokkuvõttes on kliendi kodus või korteris oleva võrgu turvalisuse tagamine kliendi enda otsene vastutus,» kinnitas Reiljan.

Reiljan tõdes, et ei saa garantiid anda, et kõikide Elioni klientide võrgud on piisavalt turvatud. «Ei saa öelda, et oleksime ise klienti piisavalt [WiFi-võrgu ohtudest] informeerinud. Oleme ka ise õppinud ja targemaks saanud ning WiFiga seotud riske hakanud viimasel ajal tõsisemalt hindama,» lausus Reiljan.

Reiljan tõdes, et mis tahes avatud WiFi-võrgus, kaasa arvatud Elioni tasuta WiFi-punktides tanklates, raamatukogudes ja mujal on võimalik spetsiaalse tarkvaraga näha teisi samas võrgus olevaid seadmeid ja võrguliiklust pealt kuulata.

«Kõik, mis on inimese poolt tehtud, on ka inimese poolt lahti murtav,» lausus ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles