Deutsche Bank kaitseb end Itaalia eest

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Deutsche Bank.
Deutsche Bank. Foto: SCANPIX

Suurim Saksa laenuandja Deutsche Bank kärpis oma Itaalia võlakirjade portfelli esimese poolaastaga 88 protsendi võrra – dramaatiline märk sellest, et rahvusvahelised investorid on euroala suuruselt kolmandast majandusest taandumas.

Deutsche Banki teise kvartali aruandest selgub, et kui 2010. aasta lõpus oli pangal 8 miljardi euro väärtuses Itaalia riigivõlakirju, siis juuli alguses oli sellest alles vaid 997 miljonit eurot.

Sama perioodiga on suurpanga üldine PIIGSi (Portugali, Iiri, Itaalia, Kreeka ja Hispaania) võlakirjade portfell kahanenud 70 protsendi võtta 3,7 miljardile eurole.

Deutsche finantsjuhi Stefan Krause sõnutsi on pank ostnud krediidikindlustuse instrumente, maandamaks panga kauplemisraamatusse jäänud Itaalia riigivõlakirjade riske.

Deutsche Banki samm sai avalikuks Itaalia jaoks hapral hetkel – riigi laenuvõtmise kulud on alates juuni algusest järjest kõrgusrekordeid purustanud, kannustatuna kartustest, et Itaalia mässitakse euroala võlakriisi.

Itaalia on oma võlatasemelt euroalas Kreeka järel teisel kohal ning maksab hetkel Saksamaaga võrreldes laenuvõtmise eest 2,89 protsenti rohkem intresse.

Alles juuni alguses oli intresside erinevus Saksamaaga 1,57 protsenti.

Järsu jõnksu ülespoole on sooritanud ka Itaalia krediidikindlustuse instrumentide hind. Aprillikuise 124 baaspunkti pealt käisid Itaalia CDSid juuli alguseks ära 331 baaspunkti kõrgustes. Eilne tase oli 274 baaspunkti.

Euroala stressitestide andmetel kärpis Deutsche Bank oma Itaalia riigivõla hoiuseid kolmandiku võrra ligikaudu 5,3 miljardi euro peale.

Copyright The Financial Times Limited 2011.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles