Põhjaeurooplased on tööl õnnelikumad kui lõunaeurooplased

Laura Raus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Õnnelikud töötajad.
Õnnelikud töötajad. Foto: SCANPIX

Venelased on tööl õnnelikumad kui põhjaeurooplased, viimaste rahulolu töökeskkonnaga ületab aga lõunaeurooplaste oma, näitab täna avaldatud uuring.


Juhtimisnõustamisega tegelev Hay Group küsitles uuringu käigus selle aasta esimestel kuudel kümneid tuhandeid juhte ja alluvaid 27 Euroopa riigis. Ilmnes, et 55 protsenti Venemaa ja Ukraina juhtidest loob oma töötajate jaoks motiveeriva keskkonna. Skandinaavias on see protsent 52 ning Saksamaal, Austrias ja Šveitsis keskmiselt 49, kirjutab Wall Street Journal.

Kõige halvem on töökeskkond Itaalias. Seal tekitab 68 protsenti juhtidest demotiveerivat töökeskkonda. Nii Prantsusmaal kui Hispaanias on see protsent 64.

«Põhja-Euroopas loovad juhid soojema, positiivsema kliima, mis püüab kaasata inimesi otsuste tegemisse,» ütles Hay Groupi Euroopa piirkonna juht Georg Vielmetter. «Lõuna-Euroopas on juhid sundivamad, nõuavad rohkem allumist oma meeskondadelt ja me arvame, et sel on päris hiiglaslik mõju töökliimale.» Vielmetter rõhutas ka, et see, kuidas inimene end tööl tunneb, mõjutab tugevalt töötulemust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles