Saabi valmistatakse Vene miljonäri jaoks ette

Gert D. Hankewitz
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Miljonär Vladimir Antonov.
Miljonär Vladimir Antonov. Foto: SCANPIX

Rootsi autotootja Saab kavatseb oma tütarettevõtted tagatiseks pannes uut laenu taotleda, et maksta ära oma võlg Euroopa Investeerimispangale (EIB). Kui see tehtud on omanikel vabad käed osa autotootjast Vene miljonärile Vladimir Antonovile maha müümiseks.

Antonov on oma ostusoovi avaldanud varem mitmeid kordi, kuid Saabile 2,2 miljardi Rootsi krooni suuruse laenu andnud ja seega otsustamisõiguse saanud EIB on sellele siiani veto pannud.

Nüüd tahavad Saabi omanikud laenu tagasi maksta, et Antonov saaks firmasse siseneda, kirjutab The Local Rootsi pressi refereerides. Antonov on nõus ostma 29,5-protsendilise osaluse.

Vene ärimehe sisenemist kinnitas ka Rootsi autotööstuse kaubanduskoja juht Svenåke Berglie. «Selline on meie mulje. EIB lepingus on takistused. EIBst lahkuminek tähendab, et Antonovil on võimalus heakskiiduta ühineda,» sõnas ta.

Antonovi esindaja sõnas, et näiteks Saabi tütarfirma Saab Parts on üksinda väärt 3,5-4 miljardit Rootsi krooni ning sobiks uue laenu tagatiseks hästi.

Saabi teabejuht Eric Geers sõnas spekulatsioonide peale, et autotootja tahaks paindlikumat lahendust kui EIB, kuid polnud nõus Antonovi sisenemist ärisse kommenteerima.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles