Swedbank: Baltika tulemused jäid ootustele alla

Kaja Koovit
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Baltika juht Meelis Milder.
Baltika juht Meelis Milder. Foto: Peeter Langovits.

Baltika teise kvartali tulemused jäid meie ootustele alla, ettevõtte likviidsus on jätkuvalt nõrk ning oma soovitused vaatame üle alles pärast emissiooni tulemuste selgumist, kinnitas Swedbanki analüütik Risto Hunt ettevõtte tulemuste kiirkommentaaris.

Swedbank ootas Baltika II kvartali käibeks 13,9 miljonit  eurot, kuid tegelik tulemus jäi aastatagusega samaväärsele 12,6 miljoni euro tasemele. Seejuures kasvas jaemüük mullu sama ajaga võrreldes protsendi võrra, kuid hulgimüük vähenes üheksa protsenti.

Hunt märkis, et Baltika allahindlused olid tavapärasest madalamad, mistõttu brutomarginaal kerkis kahe protsendipunti võrra 55,8 protsendini ehk oodatust kõrgemale tasemele. Samas 7,3 miljoni kroonine brutokasum oli oodatust väiksem, seda peamiselt madalama käibe tõttu.

Hunt tõdes, et saavutatud marginaalide taseme juures oleks Baltika suutnud nende ootusi ületada, kui vaid müügitulemus oleks ootustele vastanud.

«Üldiselt näitasid teise kvartali tulemused, et ettevõte on teinud kasumlikkuse suurendamiseks head tööd,» tõdes Hunt, kelle sõnutsi peaks brutomarginaal edaspidi veelgi paranema, sest puuvilla hind on kõvasti langenud. Lisaks sulgeb ettevõte oma kahjumiga tegutsenud poed Poolas.

Hunt märkis, et kuigi bilansis on sularaha ja selle ekvivalentide maht suurenenud, on ettevõtte likviidsus siiski nõrk ning kätkeb endas riske. Lisaks oli ettevõtte rahavoog Swedbanki arvestuste kohaselt negatiivne. Baltika majandustulemustes rahavoogude aruannet ei olnud. Ettevõtte finantsdirektor Maigi Pärnik tõdes, et see esitatakse alati hiljem, sest tütarfirmade rahavoogude konsolideerimine võtab aega.

«Likviidsusküsimuste tõttu sõltub ettevõtte tulevik käimasolevast aktsiaemissioonist,» kinnitas Hunt, lisades, et vaatamata ettevõtte kinnitusele, et senised suuraktsionärid on võtnud endale emissiooni märkimise kohustuse ehk emissioon peaks olema edukas, jääb pank neutraalsele seisukohale ning ütleb oma uued soovitused alles pärast emissioonitulemuste selgumist.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles