Vanajuur: kinnisvarainvesteeringuteks jääb järjest vähem raha

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kortermaja
Kortermaja Foto: Liis Treimann

Kuna kulutused toidule, transpordile ja kommunaalmaksetele kasvavad, jääb  Sampo Panga personaal- ja jaepanganduse direktori Tõnu Vanajuure sõnul järgmise viie aasta jooksul kinnisvarainvesteeringuteks üha vähem raha.
 

«Oleme Sampos seisukohal, et täna oma kodu soetamine laenuga on oluline ja pikaajaline otsus ning kindlasti tasub lähtuda eesti vanasõnast «9 korda mõõda, 1 kord lõika» ehk tark on arvestada, et keskmise palga ostujõud kinnisvaraturul pigem kahaneb,» kommenteeris Vanajuur.

Ja seda mitte kinnisvara hinnatõusu, vaid muude kaasnevate kulude nagu toit, kommunaalmaksed ja transpordikulude kallinemise tõttu. «Toodud kulude tõus ületab järgmisel viiel aastal paraku keskmise palga kasvu, jättes kinnisvarainvesteeringuteks järjest väiksema osa,» nentis ta.

Vanajuure ütleb on rusikareegel, et keskmise palga korral tuleb arvestada, et laenuvõtmisel jääks iga leibkonna liikme kohta 250-300 eurot kuus peale finantskohustuste tasumist.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles