Läti majandusminister: provokaator Flick kahjustab Läti huve

Kaja Koovit
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Air Balticu president Bertolt Flick.
Air Balticu president Bertolt Flick. Foto: SCANPIX

Air Balticu eraaktsionäri BISi ettepanek peakontor lennufirma peakontor Riiast Vilniusesse viia on lennufirma presidendi Bertolt Flicki järjekordne provotseeriv avaldus, mis on vastuolus Läti majandushuvidega, kinnitas lõunanaabrite majandusminister Artis Kampars.

Kampars tuletas meelde, et seni on ikka Läti riik lennufirma suurim aktsionär ning Flick ei ole mitte ainult lennufirma erakapitalil aktsionäri Baltijas aviācijas sistēmas (BIS) aktsionär, vaid on saanud riigilt mandaadi juhtida lennufirma tööd riigi huvidest lähtudes, vahendab Läti majanduslehe Dienas Bizness venekeelne võrguväljaanne.

Majandusminister toonitas, et Air Balticu president peaks rohkem riigiga koostööd tegema ja osalema lennufirma stabiilse arengu tagamiseks vajaliku stabiliseerimisprogrammi väljatöötamisel. Ministri sõnul peab Balti regiooni lennunduse ja turismi arengu keskuseks olema Riia.

Läti riigile kuulub lennufirmast 52,6 protsenti, Air Balticu presidendile Bertolt Flicki firmale Baltijas aviacijas sistemas 47,2 protsenti.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles