Swedbanki kasum kasvas tänu laenukahjueraldiste vähenemisele

Kaur Paves
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Repro

Swedbanki Eesti üksuse puhaskasum kasvas II kvartalis võrreldes eelmise aasta sama ajaga ligi viis korda 32,3 miljoni euroni. Põhiline kasv tuli vähenenud eraldistelt laenukahjumite reservi.


Kui aasta tagasi tegi pank jaanuarist juulini ligi 100 miljonit eurot laenu- ja garantiikahjumit, siis selle aasta esimesel poolaastal 14,3 miljonit eurot.

«Majanduse olukord tervikuna on paranenud ja see kajastub ka meie tulemustes, me pole pidanud juurde tegema selles mahus laenuprovisjone,» sõnas Swedbank Eesti peadirektor Priit Perens.

Tegevuskasum enne provisjone kasvas 4,2-protsenti peamiselt tänu üldise majandusaktiivsuse kasvule ja euribori tõusule.

Perensi sõnul oli siiski ka kasumit negatiivselt mõjutanud tegureid. «Koos euro kasutuselevõtuga langesid kõik eurotsooni maksete hinnad ja lisaks sellele kadus valuutaturult ära konversioon kroon-euro,» ütles Perens.

Esimese kvartaliga võrreldes kasvas Swedbank Eesti kasum enne ümberhindlust 13 protsenti, 43,3 miljonilt eurolt 49 miljonile.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles