Toiduainete hinnatõus meelitab suvilaid ostma

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suvila
Suvila Foto: Mihkel Maripuu

Üha enam on neid peresid, kes tahavad suvilat osta selleks, et seal endale köögivilju kasvatada.

Kui vaadata sellel aastal suvilatega tehtud tehinguid, siis hinnataseme ja omanike müügipõhjuste osas suuri muutusi ei ole. Ostjate seas on Domus kinnisvara ajaveebi kinnitusel toimunud aga murrang.

Ostuhuviliste seas on kasvanud nende perede hulk, kes vaatavad ringi suvilate hulgas, et seal aedvilju kasvatama hakata. Kui varasematel aastatel oli nõudluse põhjuseks enamjaolt soov soetada suvila puhkamiseks, siis nüüd on jagunemine puhkajate ja «kapsakasvatajate» vahel hinnanguliselt pooleks.

Toiduainete kõrged hinnad ühelt poolt ja soov toituda tervislikult teiselt poolt, sunnib inimesi minema tagasi minevikku ja võtma osa toidukorvi täitmisest enda peale. Tähelepanuväärne on, et kui varasemalt on aiamajade juurde peenarde rajamist peetud rohkem mitte-eestlaste pärusmaaks, siis sellel aastal on ka eestlased üha aktiivsemalt oma aiamaaga suvilate osas ringi vaadanud.

Huviliste hulgas on olnud nii eakamaid inimesi kui ka noori peresid, mis näitab, et teadliku toitumise ja pere eelarve pärast muretsevad erinevad vanuserühmad.

Mure toiduhindade tõusu pärast algatas suvilate nõudluse võrreldes varasemate aastatega ka tavapärasest varem. Kui üldiselt on huvilised suuremat aktiivsust näidanud alates märtsist, siis sellel aastal hakati suvilate järgi küsima juba jaanuari lõpus. Sooviti kevadeks valmis olla, et maa sulamise järgselt kohe näpud mulda pista ja külvamisega alustada.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles