Tahad olla omal alal parim? Mine kohe magama!

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Magamine aitab probleemile õige lahenduse leida
Magamine aitab probleemile õige lahenduse leida Foto: SCANPIX

Director kirjutas juba viie aasta eest, et magamatus võrdub alkoholijoobega. Kui magad 4–5 ööd järjestikku ainult 4 tundi, oled sa täpselt sama uimane nagu pärast napsitamist.

Aga unest ei sõltu kaugeltki ainult enesetunne ja reaktsioonikiirus. Teadlased on leidnud kinnitust ka sellele, et see, kui hea sa omal alal oled, sõltub samuti une pikkusest.

Psühholoog K. Anders Eriksson, kes uuris koos oma kolleegidega tippviiuldajaid, leidis, et tõelised viiulivirtuoosid magasid ööpäevas keskmiselt 8,5 tundi, sealhulgas pool tunnikest pärastlõunal. See on kaks tundi rohkem, kui magab keskmine ameeriklane.

Muidugi nimetasid viiulivirtuoosid oma edu tähtsaima tegurina seda, kui palju ja kui pingsalt nad harjutasid. Kuid vajaduse korraliku välja magada panid nad tähtsuselt teisele kohale.

Kui palju siis magada tuleks?

Nagu kirjutab HBRi blogija Tony Schwartz („Sleep is More Important than Food“, HBRi blogi, 3. märts),  on katsed akendeta ja kellata ruumis näidanud, et 95% inimestest magab ööpäeva jooksul 7–8 tundi. Rohkem kui 8tunnist und vajas 2,5% inimestest ja vähem kui 7 tundi und vajas 2,5%. Seega vaid üks neljakümnest.

Seega: kui tahad olla omal alal parim, siis mine magama. Ja ärgates pane täiega. Ja siis jälle magama.

www.ajakiridirector.wordpress.com

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles