Aleksandri kirikus miilab finantsskandaal

Martin Smutov
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Narva Aleksandri kirik.
Narva Aleksandri kirik. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Narva Aleksandri kiriku juhid – nii vaimulikud kui ilmalikud inimesed – on sisse võtnud ringkaitse, hoidudes avaldamast, kelle poole lendavad usaldamatuse kivid finantsasjade ebakorrektse ajamise eest.

Narva linnapea ja kohakaasluse alusel SA Narva Aleksandri Kirik nõukogu liige Tarmo Tammiste teatas politseile kahtlustest, et sihtasutuses leiab aset ebaseaduslik tegevus, kirjutas Põhjarannik.

Tammiste jutustas Põhjarannikule, et ta pöördus politseisse palvega alustada kriminaalasja «raha ebaõige kasutamise asjas ühe juhatuse ja ühe nõukogu liikme poolt», kuid kahtlustatavate nimesid ta ei nimetanud.

Ekslinnapea Imre Liiv kinnitas eile Põhjarannikule, et on finantsprobleemist teadlik, selleteemaline koosolek on hiljuti toimunud, kuid nad on otsustanud, et ei räägi toimunust.

Hoolimata sihtasutuse juhtkonnas levivatest kahtlustest andis politsei 15. juulil Tammiste avaldusele eitava vastuse, sest ei leitud kuriteo koosseisu.

SA Narva Aleksandri Kirik asutati 2002. aasta lõpul piirilinna suurejoonelise kiriku taastamiseks tolleaegse peaministri Mart Laari soovitusel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles