BMW 6-seeria Cabrio: Suvine reisiauto

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
BMW Cabio
BMW Cabio Foto: SCANPIX

2011. aastal esitletud uus Cabrio on igati viimistletud, tõeliselt luksuslik ja tehniliselt uuenduslik sõiduk, mis pakatab uusimast tehnoloogiast ning pakkudes samas silmailu ka nõudlikumale disainiasjatundjale.

Esmapilgul ei ole eelkäijaga võrreldes välised muudatused tegelikult teab mis suured. Tagaosast on kadunud kandiline kapotiserv ning eesosa kujundus sarnaneb nüüd rohkem 5-seeriaga. Uued on ka tuled ja küljevolt jookseb päris tagalaternateni välja, kirjutab Whatcar.ee

Juhtseadmed on BMW-likult asjalikud. Rool, käigukang, iDrive juhtnupp ja kõik muu istuvad juhi kätte nagu valatult ja kõik seadistused on leitavad kiiresti ning vaevata. Samuti on esiistmetel piisavalt ruumi ka keskmisest pikema sõitja tarvis.

Sedasama ei saa aga kahjuks öelda tagapingi kohta. Sinna nimelt ei mahu tänu olematule jalaruumile isegi koolieelik, rääkimata täiskasvanust. Seega saab antud mudelit 4-istmeliseks nimetada ainult tinglikult, tegelikkuses on see sobilik vaid kahekesi sõitmiseks. Ülestõstetud katusega on sealjuures ka esemete kättesaamine tagaistmelt küllaltki keeruline.

650i kapoti all töötab kahe turboga V8, mis arendab 300 kW ja kiirendab auto 0-100 km/h üksnes 5 sekundiga. Gaasipedaali vajutades saabubki nirvaana vaid hetkega ja kaob siis sama kiiresti, sest spidomeeter näitab selleks ajaks juba totaalselt illegaalseid numbreid. Juhitavus on sealjuures täpne ja kindel, mingist avaauto vedelusest võrreldes kupeemudeliga juttu olla ei saa.

Avaauto puhul eriti olulise teguri - mootori hääle - kohta oleks vale öelda, et V8 müdiseb. Selline väide tooks silme ette pigem mõne Ameerika muskelauto. Ei-ei, BMW ei müdise, kuid mehist häält toob kuuldavale sellegipoolest. Samas toimub kogu kiirendamine ja kiiresti sõitmine pigem vaoshoitult ja soliidselt. Umbes nagu oleks Ott Kiivikale ülikond selga pandud ja presidendi vastuvõtule saadetud.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles