Kremliga seotud ärimees tahab osta Soomes suure maatüki

Mari Kamps
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
5-, 10- ja 20-dollarilised rahatähed
5-, 10- ja 20-dollarilised rahatähed Foto: AFP / Scanpix

Kremliga seotud Peterburi ärimees Deniss Fokin tahab osta Kesk-Soomes Saarijärvil enam kui 70 hektari suurust maatükki, kuhu soovib ehitada sadu luksuslikke eramuid.


Sama mees on juba varem ostnud suure krundi Pirkanmaal Vammalas, vahendas MTV3.

Ärimeest esindavate Soome kinnisvaramaaklerite väitel kavatseb ta investeerida Saarijärvi väikelinna sada miljonit eurot.

Enne peab majandusraskustes linnake muidugi Fokinile selle maatüki maha müüma.

MTV3 andmetel on Fokin erinevate firmade kaudu seotud Venemaa poliitilise ladvikuga, tema kontaktid ulatuvad president Dmitri Medvedevi nõuniku Leonid Reimanini.

Investor Fokinil on kinnisvaraga seotud ärihuve lisaks Soomele veel Sri Lankas, Montenegros, Hispaanias ja Bulgaarias. Välismaal tegutseb ta valdavalt enda heaks tööle võetud kohalike inimeste kaudu.

Soomes esindab tema ärihuve aktsiaselts Silta Solutions, kus ta on omanik ja nõukogu esimees. Selle emafirma on aga Luksemburgis registreeritud telekommunikatsiooni ala investeerimisfirma Complus Holding SA.

Complus Holding kuulub aga Bermudal registreeritud investeerimisfondile IPOC, mida on kahtlustatud rahapesus maailma erinevates riikides.

Zürichi rahvusvahelise kaubanduskoja vahekohtu üle-eelmise aasta otsuse järgi on IPOCi omanik Leonid Reiman, praegune Venemaa presidendi nõunik.

Miljardär Reimani nime on rahvusvahelises meedias juba ammu seotud erinevate rahapesukahtlustega.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles