Marfin Panga emaettevõte jäi stressitestis 20 nõrgema hulka

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mäss Kreekas Marfin Banki kontori ees.
Mäss Kreekas Marfin Banki kontori ees. Foto: SCANPIX

Küprose päritolu Marfin Popular Bank, millele kuulub Marfin Pank Eesti, läbis Euroopa Pangandusjärelevalve Asutuse (EBA) tehtud stressitesti, kuid jäi 20 nõrgema panga hulka kokku 91 testitud kontsernist.

Reedel avaldatud tulemuste järgi ei läbinud testi kaheksa panka ning 16 panka läbisid testi napilt, kirjutas ajaleht Äripäev esmaspäeval. Marfin jäi testitud pankade hulgas nõrgemast alates loetuna 12. kohale.

Eestis tegutsevatest pankadest andis üleeuroopalises stressitestis kõige parema tulemuse Danske Bank, sellele järgnesid mõningase vahega SEB, Nordea ja Swedbank. Kõik neli Põhjamaade kontserni kuuluvad 20 kõige tugevama testitud panga hulka.

Marfin on turuosa poolest Küprose suuruselt teine pank. Kontserni aktsiad on noteeritud Küprose ja Ateena börsil, aktsia hind on Ateena börsi 20 suurima ettevõtte indeksi FTSE/Athex 20 komponent.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles