Raha voolab ida poole

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: PantherMedia / Scanpix

Raha sissevool arenevatele turgudele jätkus ka lõppeval nädalal,  investoritele olid meelt mööda nii arenevate turgude võlakirja- kui ka aktsiafondid. 

Piirkonniti oli kõige suurem võitja Aasia.

Raha sissevool arenevate riikide võlakirjafondidesse tõusutrendis juba järjekorras 16. nädalat. Euroopa ja USA võlakriisi taustal on nendest fondidest investorite arvates tasapisi saamas uus turvaline raha paigutamise koht, kirjutab finantsvaade.

Arenevate riikide aktsiafondidesse voolas viimase nädala jooksul ligikaudu 1 miljardi USA dollari väärtuses investorite raha, ligikaudu 0,27 protsenti kogu arenevate riikide aktsiafondide mahust.

Regioonide lõikes on viimastel nädalatel olnud võitjaks arenev Aasia. Ladina-Ameerika suunalistest aktsiafondidest on raha välja voolanud juba aasta algusest, Ida-Euroopa ning Lähis-Ida fondidest peamiselt viimases kvartalis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles