Rekordarv noori tahab õppida reisikorraldust ja hotellindust

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Turistid Tallinnas
Turistid Tallinnas Foto: Laura Oks

Eesti Hotelli- ja Turismikõrgkooli kandideeris sel nädalal rekordarv õppijaid riigieelarvelistele õppekohtadele, keskmiselt kandideeris ühele kohale 10 inimest, kokku esitati kooli 770 avaldust. 

«Tänavu on huvi õppimise vastu meie koolis suurem kui varasematel aastatel,» ütles kooli asutaja, Hotelli- ja Turismikõrgkooli juhatuse esimees Toomas Undusk. Populaarseim eriala nii kutse kui kõrghariduse tasemel oli reisikorraldus.

Riikliku koolitustellimuse alusel saab erarakenduskõrgkool Eesti Hotelli- ja Turismikõrgkool tänavu pakkuda 65 tasuta riigieelarvelist õppekohta kutsehariduse ja 5 rakendusliku kõrghariduse õppekaval.

Esimene konkurss oli mõeldud tasuta õppekohtadele kandideerijatele, kuid samal päeval sai kandideerida ka tasulistele õppekohtadele. Avaldusi esitati kokku ligi 770, neist 670 avaldust riigieelarvelistele kohtadele. Paljud esitasid avalduse kahele erialale, seega tegelik kandidaatide arv oli 571 ja neist vastuvõtukatsed sisseastumiseks läbis 221 kandidaati.

«Seekordsed kandidaadid olid valdavalt oma erialavaliku enda jaoks paremini läbi mõelnud ja oskasid selles ka komisjoni liikmeid veenda,» ütles õppeosakonna juhataja Anu Kose.

Toitlustuse osakonna juhataja Regina Soodla sõnul oli mitmeid kandidaate, kes juba töötavad toitlustuse valdkonnas, kuid soovivad nüüd omandada ka vastav haridus.

«Samas on ka mitmeid ülikoolides õppivaid noori, kes leiavad, et sel valdkonnal on tulevikku ning otsustavad akadeemilise hariduse asemel omandada praktilisema väljundiga haridust.»

Õppehaldusjuhi Liia Hokkaneni sõnul oli tänavu konkursil näha, et inimeste rahaline seis on keerulisem kui varasematel aastatel. «Sellest võis tingitud olla ka suur tung tasuta õppekohtadele.»
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles