Automüügi kasvult edestavad Eestit ELis vaid Leedu ja Läti

Raigo Neudorf
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX.

Euroopa Liidu riikidest kasvas uute sõidukite registreerimine tänavu esimesel poolaastal läinud aasta sama ajaga võrreldes enim Leedus, Lätis ja Eestis, selgub ACEA statistikast.

Tänavu esimesel poolaastal tõusis uute sõiduautode registreerimine Leedus läinud aasta sama perioodiga võrreldes 102,1 protsenti ja Lätis 95,3 protsenti.

Eestis kasvas uute sõidukite registreerimine samal ajal 92,6 protsenti.

ACEA statistika kohaselt registreeriti tänavu esimesel poolaastal Eestis 7503 uut sõiduautot. Leedus ja Lätis oli see näitaja vastavalt 6623 ja 4000 sõidukit.

Euroopa Liidus tervikuna kahanes uute sõiduautode registreerimine samal ajal 2,1 protsenti.

Eelmise aasta esimese poolaastaga võrreldes toimusid kõige suuremad langused Kreekas (-43,9 protsenti), Hispaanias (-26,8) ja Portugalis (-20,3).

Juunis edestas uute sõiduautode registreerimise kasvult Eestit ELis vaid Leedu, kus autode registreerimine kasvas läinud aasta sama ajaga võrreldes 102,7 protsenti. Eestis oli vastav näitaja 62,6 protsenti, järgnesid Iirimaa (31,3 protsenti), Bulgaaria (25,6) ja Läti (22,7).

Juunis langes ELis tervikuna uute autode registreerimine läinud aasta juuniga võrreldes 8,1 protsenti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles