Energiatootjatel on lootust suurest trahvist pääseda

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Margus Ansu

Aastaid Euroopa Komisjoniga kestnud vaidlus Eesti eelmise aasta süsihappegaasi kvoodi üle võib peagi saada lahenduse ning röögatu trahvisumma, mis kirvena Eesti energiatootjate pea kohal rippus, pole ilmselt mõne kuu pärast enam aktuaalne.

Eesti riik ja Euroopa Komisjon on aastaid purelenud süsihappegaasi heitkoguste 2008-2013 aasta jaotuskava kallal, mis sisuliselt ütleb, kui palju mingi ettevõte tohib aastas õhku paisata. Esmaspäeval kukkunud tähtajaks Eesti kohtusse uut hagi sisse ei andnud, selle asemel loodab valitsus komisjoniga peatselt kokkuleppele jõuda, vahendas ERR Uudised «Aktuaalset kaamerat».

Keskkonnaminister Keit Pentus avaldas lootust, et lähiajal õnnestub komisjonile jaotuskava üle anda ning komisjonil on aega jaotuskava osas otsuse tegemiseks kolm kuud.

Energiatootjad, keda «Aktuaalne kaamera» küsitles, loobusid kaamera ees veel väga pingelist olukorda kommenteerimast ja kinnitasid, et nende suurim huvi on konkreetsete numbritega jaotuskava lõpuks ometi kätte saada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles