Riik toetab kiviaedade rajamist ja taastamist 10 miljoni krooniga

Siiri Erala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees
Eile allkirjastas põllumajandusminister Helir-Valdor Seeder määruse, mis võimaldab veel käesoleva aasta jooksul taotleda toetust uute kiviaedade rajamiseks või vanade taastamiseks kokku 10 miljoni krooni ulatuses.

Kiviaiad väärivad toetust, kuna aitavad põllumajandusmisteeriumi teatel säilitada ja suurendada Eesti maastike esteetilist, ajaloolist ja kultuurilist väärtust ning bioloogilist ja maastikulist mitmekesisust.

Näiteks ühe meetri 60-90 sentimeetri kõrguse kiviaia rajamise eest saab toetust 490 krooni meetri kohta. Mida kõrgem aed, seda suurem on ka toetuse määr.

Varasemalt on kiviaedade rajamist, taastamist ja hooldamist toetatud 2005. aastal. Siis rajati toetuse abil 19,2, taastati 39,4 ja hooldati 26 kilomeetrit kiviaedu. Kokku kulus sellele 23,2 miljonit krooni.

Aastatel 2007-2013 on riigil kiviaedade rajamist ja taastamist võimalik toetada kokku 54 miljoni krooniga, millest 80 protsenti tuleb Euroopa Liidult ning ülejäänud Eesti riigieelarvest.

Toetuse saamise täpsete tingimustega on võimalik tutvuda põllumajandusministeeriumi kodulehel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles