KredEx on eraldanud renoveerimistoetust 1,8 miljonit eurot

Kaja Koovit
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kortermaja renoveerimine Mustamäel.
Kortermaja renoveerimine Mustamäel. Foto: Mihkel Maripuu

Aasta esimese kuue kuuga on KredEx eraldanud renoveerimistoetuse 64 korterelamule kokku 1 848 419 euro ulatuses.

Alates eelmise aasta septembrist on kokku toetatud 115 korterelamut 2 751 325 euro ulatuses.

 «Kuigi toetusi eraldatakse järgmise aasta novembrini võtab renoveerimisprojekti koostamine aega ning just praegu on õige hetk oma maja renoveerimisele mõelda,» märkis KredExi energiasäästu projektijuht Heikki Parve.

KredExist saab taotleda renoveerimistoetust 15 protsendi, 25 protsendi ja 35 protsendi ulatuses, mis on mõeldud eelkõige Kredexi soodusintressiga pikaajalise korterelamute renoveerimislaenu juurde, et vähendada nõutud omafinantseeringu osakaalu, kuid toetust võib kombineerida ka omavahenditega.

Toetuse piirmäärad sõltuvad korterelamu rekonstrueerimise komplekssuse tasemest.

15 protsendi suuruse toetuse saamiseks peab toetust taotlev korterelamu saavutama energiasäästu kuni 2000m2 suletud netopinnaga korterelamus vähemalt 20 protsenti, üle 2000m2 korterelamus vähemalt 30 protsenti, täitma energiaauditis toodud soovitused ja programmi«Korterelamu renoveerimislaen» nõuded. Rekonstrueerimistööde teostamisega tuleb hoones tagada sisekliima vastavus nõuetele ning korterelamu peab saavutama vähemalt energiamärgise klassi E.

 25-protsendlise toetuse saamiseks peab toetuse taotleja lisaks eelmainitud tingimuste täitmisele rekonstrueerima küttesüsteemi lokaalselt reguleeritavaks, paigaldama radiaatoritele küttekulude jaoturid, soojustama ja rekonstrueerima fassaadi osaliselt või täies mahus, soojustama ja rekonstrueerima katuse, vahetama kõik aknad energiasäästlike akende vastu, mida eelnevalt vahetatud ei ole ja saavutama rekonstrueerimisega vähemalt 40 protsenti energiasäästu soojusenergia tarbimiselt ning energiamärgise klassi D.

35-protsendilise toetuse saamiseks peab toetuse taotleja lisaks kõikide eelmainitud tingimuste täitmisele paigaldama soojatagastusega ventilatsioonisüsteemi, saavutama rekonstrueerimisega vähemalt 50-protsendilise energiasäästu soojusenergia tarbimiselt ning saavutama energiamärgise klassi C.

 Korterelamute toetamiseks kasutatakse vahendeid, mis saadakse Eesti riigi kasutamata saastekvootide müügist Luksemburgile. Toetustaotlusi saab esitada alates 27. septembrist 2010 kuni vahendite ammendumiseni või 30. novembrini 2012.a.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles