Uuring: eesti äriinimesed ei suuda komandeeringus spordist eemale hoida

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suplemine lõõgastab ja maandab stressi
Suplemine lõõgastab ja maandab stressi Foto: SCANPIX

Vastupidiselt teadetele aina paisuvatest vööümbermõõtudest ja levivast ülekaalulisusest, on Baltimaade äriinimesed sedavõrd spordialtid, et ei lahku kodust ujumis- või spordiriieteta, seda isegi siis, kui lähevad tööreisile.

Enam kui 17 000 inimeselt rohkem kui 80 riigist küsiti, mis on kõige ebatavalisem asi, mida nad tavatsevad ärireisile kaasa võtta. Kaks viiendikku (42 protsenti) Baltimaade ärireisijatest kinnitas, et nad ei jäta oma spordiriideid kunagi maha, selgub töökeskkonna uuringutele spetsialiseerunud konsultatsioonifirma Regus hiljutisest uuringust.

Maailma lõikes tunnistas ujumis- või spordirõivaste kaasa pakkimist üle veerandi (27 protsenti) vastajatest. Sellele vaieldamatule lemmikule järgnes perepilt (16 protsenti) ja kingitus võõrustajatele (15 protsenti), mis tähendab et inimlikkus on äritegevuses isegi tänapäeva kiirustavas maailmas endiselt oluline.

Baltlased teatasid peale spordiasjade järgmisena kindlustusdokumentide kaasavõtmisest (35 protsenti). Sageduselt kolmandana leiab baltlaste kohvrist puhastusvahendid (23 protsenti).

Reguse piirkonna asepresident Olivier de Lavallette kommenteerib: «Ebatavalised ja imelised asjad, mida inimesed küsitluse kohaselt ärireisidel kaasas kannavad, olgu siis spordivarustus või lemmiktoidud ja -esemed, annavad tihti tunnistust sellest, et tänapäeva stressirohkes töökeskkonnas püütakse era- ja tööelu ühendada.

Nähtavasti ähmastub piir töö ja meelelahutuse vahel, kuivõrd üha enam inimesi peab vajalikuks võtta kaasa tükike kodu. Põhjus võib peituda aina enam levinud paindlikes töökohtades, mistõttu meeldib inimestele kaasas kanda midagi isiklikku, mis aitaks neil end igal pool koduselt tunda.

Teadupärast muutub paindlik töökorraldus aina tavalisemaks, seda nii tööaja kui asukoha mõttes ning tänu sellele saavad töötajad oma vaba aega maksimaalselt ära kasutada ja ühtlasi tõeliselt tööle pühenduda.

Et tuhanded ettevõtted kasutavad nüüd tarbetute ärireiside vältimiseks hoopis videosuhtlust, ei tarvitse Baltimaade äriinimesed tulevikus oma ujumispükse muidugi enam nii tihti välismaale viia,» kommenteeris Reguse esindaja suvist teemat.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles