If Kindlustuse hüvitiste väljamaksmine kasvas üle viiendiku

Kaja Koovit
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Veekahjud.
Veekahjud. Foto: Toomas Huik

Juunikuus maksis If Kindlustus 2112 kahjujuhtumi eest üle 2,5 miljoni euro hüvitisi. Aastaga on hüvitatud kahjude arv kasvanud 22 protsenti.

Varakahjusid registreeriti juunis 255, mis on võrreldes eelmise aasta sama perioodiga 9 protsenti rohkem. Selle aasta esimesel poolaastal hüvitas If Kindlustus kokku 4,2 miljoni euro ulatuses varakahjusid, sealhulgas 1,8 miljoni euro eest tuleroaks langenud vara ja 670 tuhande euro eest veekahjusid saanud kodusid.

13 protsenti varakahjudest olid põhjustatud vargusest või vandalismist.

Kõigist juunikuu kahjudest moodustasid enamuse, 68 protsenti sõidukikahjud, mille eest maksti hüvitisi 1,7 miljonit eurot. Esimesel poolaastal hüvitati 14 miljoni euro ulatuses üle 10 000 sõidukikahju. «See on rohkem, kui näiteks Viljandi linnas registreeritud autosid kokku,» tõi võrdluseks If Kindlustuse sõidukikahjude osakonna juht Taavi Kiibus. «Esimesele poolaastale andis kõige rohkem tooni raske lumine talv, mille viimased sõidukid alles juunis remonti pöördusid,» lisas Kiibus.

Juunikuus registreeriti kokku 176 õnnetusjuhtumi kahju, mis on 20 protsenti rohkem kui eelmise aasta samal perioodil. Palju põhjustavad õnnetusi sportlikud tegevused ja enim satuvad õnnetustesse kooliealised lapsed. Esimesel poolaastal hüvitati 882 õnnetusjuhtumi kahju summas 146 000 eurot.

Lemmikloomakahjusid registreeriti juunis 36, millest kahel juhul hüvitati koera hukkumisega seotud kahjud. Selle aasta esimese kuue kuuga on Ifis registreeritud ligi 200 000 lemmikloomakahju, mille eest on peremeestele hüvitatud üle 41 tuhande euro.

If Kindlustus hüvitab Eestis kõige rohkem kahjusid. Hoiame enam kui 200 000 kliendiga jätkuvalt turuliidri positsiooni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles