Pajula: euro asemel võib tulevikus olla kaks valuutat

Ines Kuusik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hardo Pajula
Hardo Pajula Foto: Laura Oks

SEB Panga ökonomist Hardo Pajula hinnangul on üsna tõenäoline, et tulevikus on euro asemel vähemalt 2 valuutat – üks Euroopa põhjapoolsetel riikidel ja teine lõunas asuvatel riikidel.

SEB Panga ökonomist Hardo Pajula ütles Kuku raadio Äratajale antud intervjuus, et eurotsoon ei peaks ilmselt Itaalia kriisi vastu.

Pajula sõnul on Itaalia olukord halb, näitajaid on selle kohta palju, alates suurest riigivõlast ja pankade kehvast olukorrast, lõpetades sisepoliitika ebastabiilsusega.

Küsimusele, kas eurotsoon suudaks Itaalia vajadusel välja aidata, vastas Pajula, et tema isiklik arvamus on, et ei suuda, Itaalia langemine oleks ka eurotsooni lõpp. Pajula rääkis veel, et midagi haljendavat lähiajal Euroopa majanduses ei paista ja liikumine uude tasakaalupunkti saab olema keeruline. Pajula sõnul on üsna tõenäoline, et tulevikus on euro asemel vähemalt 2 valuutat – üks Euroopa põhjapoolsetel riikidel ja teine lõunas asuvatel riikidel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles