Hispaanlased korraldavad kodude äravõtmise vastaseid protestiaktsioone

Kaja Koovit
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kodude äravõtmise vastane protestiaktsioon Hispaanias.
Kodude äravõtmise vastane protestiaktsioon Hispaanias. Foto: prian.ru

Hispaania on vallutanud  maksmata eluasemelaenude katteks kinnisvara äravõtmise vastased protestilained. Sajad inimesed blokeerivad hooneid, takistades ametiisikutel kohtu väljatõstmisotsuste täitmist.

Viimaste aastate jooksul on oma kinnisvarast ilma jäänud ligi 300 000 inimest, vahendab prian.ru.

Kinnisvaraomanikest võlgnike toetamise aktsioonid algasid selle aasta kevadel. Need olid osa majandusprobleemide ja Euroopa ühe suurema tööpuuduse vastase protestiliikumise osa.

«Pärast kinnisvaramulli lõhkemist ja tööpuuduse kasvu on inimesed olukorras kus neil tuleb valida: kas panna lastele toit lauale või maksta eluasemelaenu,» selgitab olukorda liikumise «Hüpoteekide all kannatajad» liige David Kobo.

Hispaania probleem on sarnane Eestiga ning buumi ajal kõrge hinnaga soetatud kinnisvara väärtus on praeguseks kõvasti langenud ega kata enam laenusummat. Tulemuseks on, et isegi kinnisvara ära müües ei suuda inimene oma võlga pangale tasuda.

Protesteerijate hinnangul jääb iga päev oma kodust ilma 200 inimest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles