Skype'i Eesti üksuse käive kasvas mullu 506 miljoni kroonini

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX.

Skype Technologies OÜ müügitulu kasvas 2010. aastal võrreldes 2009. aastaga 16,7 protsenti 505,5 miljoni kroonini ja kasum 37 protsenti 48,9 miljoni kroonini.
 


Skype Technologies osutab teenuseid teistele Skype grupi ettevõtetele ning firma müügitulu on teenitud ainult grupisisestest tehingutest, selgub ettevõtte majandusaasta aruandest.

Skype Technologiesi omakapitali tootlus oli 31 protsenti võrreldes aasta varasema 33 protsendiga. Mullu töötas ettevõttes täistööajale taandatult keskmiselt 377 inimest, kelle palgakulu koos maksude ja muude tööjõukuludega oli 329,2 miljonit krooni.

Ülemöödunud aastaga võrreldes oli töötajate keskmine arv 41 töötaja ehk 12,2 protsendi võrra suurem ning tööjõukulud kasvasid aastaga pea 21 protsenti.

Skype'i kolmeliikmelisele juhatusele arvestati tasusid kokku summas 4,56 miljonit krooni võrreldes aasta varasema 3,42 miljoni krooniga.

Tegevusaruande kohaselt ootab ettevõte tänavu töötajate arvu kasvu tarkvaraarenduse valdkonnas.

«Jätkuvat kasvu pidurdab enim Eesti tööjõuturul valitsev kvalifitseeritud inseneride puudus,» märgivad juhatuse liikmed Neal Goldman, Laura Shasgreen ja Sten Tamkivi aruandes.

Aastavahetuse seisuga oli Skype'i jaotamata kasum 155,4 miljonit krooni. Juhatus tegi ettepaneku kanda jaotamata kasum üle eelmiste perioodide jaotamata kasumisse.

Aasta aega pärast 2009. aastal toimunud Skype'i müüki eBay poolt oli osal Skype Technologiesi teenistuses jätkavatel töötajatel võimalus motivatsiooniboonuse kava kaudu saada fikseeritud motivatsiooniboonuse makse.

Makse kogusumma oli Skype Technologiesi aruande kohaselt 14,4 miljonit krooni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles