Ansip rääkis Bērziņšiga majanduse uue kasvutsükli algusest

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peaminister Andrus Ansip kohtus täna esimesele välisvisiidile Eestisse sõitnud Läti Vabariigi presidendi Andris Bērziņšiga.
Peaminister Andrus Ansip kohtus täna esimesele välisvisiidile Eestisse sõitnud Läti Vabariigi presidendi Andris Bērziņšiga. Foto: Valitsuse pressibüroo

Peaminister Andrus Ansip kohtus täna esimesele välisvisiidile Eestisse sõitnud Läti Vabariigi presidendi Andris Bērziņšiga, kahe riigi hea koostöö kõrval oli kohtumise põhiteemaks majanduskriisist väljumine ja uue kasvutsükli algus.

Peaminister rääkis presidendile lähemalt Eesti euroalaga ühinemise kogemusest, samuti olid kõne all energeetika teemad, vahendas valitsuse pressiesindaja.

Peaminister Ansip nentis, et Eesti ja Läti vahelised head suhted on osa suuremast tervikust, sest kogu siinset piirkonda iseloomustab tihe majanduslik läbipõimitus.

«Koostöö meie kahe riigi vahel on olnud väga hea, mis on ka paratamatu, kuna majanduslikult on kogu Balti riikide ja Põhjamaade regioon omavahel väga tihedalt seotud,» ütles ta. Samas hindas Ansip väga kõrgelt Läti valitsuse tegevust majanduskriisi perioodil.

Kõneldes Eesti euro-alaga ühinemisest rõhutas peaminister Ansip, et see on kasulik kogu regioonile.

«Majandusliku edu aluseks on usaldus ning kui Eesti astus euro-alasse, pööras see finantsmaailma tähelepanu kogu meie regioonile,» ütles ta. «Investorite jaoks on ülimalt oluline majanduslik stabiilsus, mida väikesed rahvusvaluutad pakkuda ei suuda,» nentis Ansip.

Rääkides energeetikaprojektidest olid nii peaminister kui president seisukohal, et poliitiliste otsuste taga peab olema kaine majanduslik arvestus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles