Turismiuuring: hiinlastele tundub Soome keskkonnasõbralik ja passiivne

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hiina noored
Hiina noored Foto: SCANPIX

Soomes turismi arendav riiklik organisatsioon Matkailunedistämiskeskus (MEK) tellis uuringu Soome kui reisisihtkoha kuvandist Hiinas. Kuna asume Soome läheduses ja meilegi kuluks ära Hiina turistid, tasub uuringu tulemustega tutvuda.

MEK huvitus Soome-teemalistest aruteludest ja üleskirjutustest hiina sotsiaalmeedias aastatel 2005-2011. Selgus, et Soomesse reisimise teemat käsitlesid hiinlased «juhuslikult ja aeglaselt».

Selgelt kerkib esile kolm teemat: virmalised, saun ja rongiga sõitmine, vahendab mtv3.fi.

Selgub ka, et hiinlastele meeldivad organiseeritud tegevused ja rikkalik programm. Samas hindavad nad reisimist rahulikus tempos.

Omapäi matkajad hindavad kaasmaalaste nõuandeid ja soovitusi rohkem, kui gruppides reisijad. Uuritud sotsiaalmeedia vestlustest ilmneb, et palju arutatakse teemal, kas poleks mõistlik Soome asemel külastada Norrat. Norra kohta on ka rohkem veebisoovitusi.

Hiinlastele pakuvad huvi infomaterjalid sihtkohast, ka teemakohaseid üksikasju ei põlga hiinlased igavaks või tarbetuks.

Põhjaliku huvi näiteks toob uuring ära ühe ülestähenduse, kus tuntakse huvi, kas Soomes saab talvel kasutatada tagaveetavaid ja ratastega varustatud kohvreid.

Kokkuvõtteks toome ära positiivsed ja negatiivsed märksõnad Soome kohta hiinlaste silmis.

Positiivsed asjad: arktilisus, loodus ja rahulik keskkond, saun, unikaalsed ostud, Soome inimesed, keskkonnasõbralikkus ja ilusad kirikud

Negatiivsed asjad: elukallidus, aktiivsuse puudumine ja pikk lennureis.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles