Omanike Keskliit nõuab Eesti Energia hinnataotluse avalikustamist

Raigo Neudorf
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Toomas Huik.

Koduomanikke ühendav organisatsioon Omanike Keskliit koostas eile õhtul petitsioon.ee portaalis aktsiooni, millega kogutakse allkirju eesmärgil, et Eesti Energia avalikustaks, selgitaks ja põhjendaks hinnatõusu taotlusi.


Liidu teatel oli esimese 12 tunniga juba 520 inimest oma allkirjadega toetanud ettevõtmist.

Omanike Keskliidu volikogu liikme Priit Värgi sõnul tingis petitsiooni koostamise vajaduse hiljutine Eesti Energia uudis, milles märgiti, et kavatsetakse tõsta elektrihinda.

Värgi hinnangul oli kummastav energiamonopoli avalikkuse teavitamise viis, kus pressiteadete näol anti tükk-tüki haaval teada, miks on üldse hinnatõus vajalik.

Selleks, et tulevikus häguseid selgitusi hinnatõusu osas vältida nõuab Omanike Keskliit, et Eesti Energia avalikustaks oma koduleheküljel taotluse samal päeval kui see esitatakse konkurentsiametile.

Siiani on Omanike Keskliit küsinud monopolide hinnataotlusi konkurentsiametilt, kuid senine kogemus on näidanud, et vastused saadakse nädalate või lausa kuude jooksul – sõltuvalt sellest, kui kiiresti monopol «peidab» oma ärisaladusi taotluses.

Värk lisas, et organisatsioon kavatseb selle petitsiooniga pöörduda ka riigikogu poole, et seadusandja kaaluks muuta kohustuslikuks hinnataotluste avalikustamine nii Eesti Energiale kui ka kõigile teistele universaalteenuseid pakkuvatele monopolidele.

Samuti nõuab liit, et energiamonopol selgitaks üksipulgi lahti, miks soovitakse hinda tõsta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles