Tallinna Kütte kasum kahekordistus mullu

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Toomas Huik.

Rahvusvahelisse Dalkia gruppi kuuluva ASi Tallinna Küte konsolideeritud kasum moodustas eelmisel aastal 204,8 miljonit krooni, mida on pea kaks korda enam kui aasta varem.


Tallinna Kütte kontserni ettevõtete konsolideeritud müügitulu moodustas mullu 1,8 miljardit krooni, mida on aasta varasemaga võrreldes 17 protsenti enam.

Sellest 83 protsenti moodustas soojusenergia müük ehk kontserni emaettevõtte ASi Tallinna Küte tegevus. Pea 14 protsenti käibest andis elektrienergia müük, kasvades tunamullusega võrreldes 38 protsenti, selgus majandusaasta aruandest.

Tallinna Kütte konsolideeritud bilansi kohaselt moodustasid kohustused aastavahetuse seisuga 1,2 miljardit krooni ja omakapital 347,3 miljonit krooni.

Kontserni emaettevõtte ASi Tallinna Küte kasum oli mullu 13,9 miljonit krooni. Aasta varem oli ettevõtte 19,9 miljoniga kahjumis.

Aruandeaastal konsolideeris Tallinna Küte ka Väo karjääris asuva soojus- ja elektrienergia koostootmisjaama OÜ Tallinna Elektrijaam tulemusi, eelmisel aastal müüs Tallinna Küte Väo jaama kontserniettevõttele AS Dalkia Eesti. Lepingu kohaselt omandas Dalkia Eesti jaama 562,6 miljoni krooniga, lisaks omandas Dalkia ka Tallinna Kütte kohustused summas 500,7 miljonit krooni.

Tehingu tulemusel vähenes Tallinna Kütte konsolideerimata omakapital 61,9 miljoni krooni võrra 346,8 miljoni kroonini.

Mullu novembris omandas Tallinna Küte Tallinna Elektrijaama tütarettevõtte OÜ Väo Hake 13,7 miljoni krooniga. Jaanuaris sõlmis Tallinna Küte üüri- ja opereerimislepingu ASiga Eraküte soojusenergia tootmiseks, jaotamiseks ja müügiks Maardu piirkonnas.

Tallinna Kütte kontserni eelmise aasta investeeringute mahuks kujunes 215 miljonit krooni, millest 128,5 miljonit moodustas Kesklinna ja Mustamäe võrgurajoone ühendava soojustorustiku ehitus.

AS Tallinna Küte müüs eelmisel aastal 1819 gigavatt-tundi soojust, mida on 10,6 protsenti rohkem kui 2009. aastal.

Väo karjääris asuv soojus- ja elektrienergia koostootmisjaam OÜ Tallinna Elektrijaam tootis mullu 445 gigavatt-tundi soojust, mida on 17,7 protsenti tunamullusest enam. Jaam tootis mullu elektrit 185 gigavatt-tundi, aastane kasv oli 29,4 protsenti.

Tallinna Elektrijaama müügitulu moodustas 474 miljonit krooni ehk 22 protsenti enam kui aasta varem, sellest 246 miljonit moodustas elektrienergia tootmine ja 228 miljonit auru ja konditsioneeritud õhuga varustamine. Ettevõtte puhaskasum oli 209 miljonit krooni ehk 43 protsenti tunamullusest enam.

Samuti Dalkia kontserni kuuluv AS Eraküte müüs mullu 316 gigavatt-tundi soojust, mida on 10,2 protsenti vähem kui 2009. aastal. Üle Eesti erinevates linnades tegutsev Eraküte müüs mullu sooja 248,9 miljoni krooni ulatuses, 2009. aastal oli summa 284 miljonit. 

Erakütte puhaskasum langes aastaga 25 protsenti 38,6 miljoni kroonini, ettevõtte müügitulu oli mullu 16 protsenti tunamullusest väiksem ning ulatus 254 miljoni kroonini.

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles