Seagripivaktsiini tootja GSK käive langes mullu Eestis kolmandiku

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
GSK toodetud seagripivaktsiin Pandemrix.
GSK toodetud seagripivaktsiin Pandemrix. Foto: SCANPIX

Käibelt suurima Eesti turul tegutseva ravimifirma GSK käive vähenes mullu 34 protsenti. Kehvemate tulemuste ühe põhjusena tõi firma välja seagripi ja sellele järgnenud negatiivse kajastuse vaktsineerimise teemal.

Firma majandusaruande järgi vähenes eelmisel aastal eraisikute nõudlus vaktsiinide järele järsult ning see tulenes seagripi temaatikast ning sellele järgnenud negatiivsest kajastusest vaktsineerimise teemal, vahendas meditsiiniuudiste portaal Mu.ee.

Samuti nimetas firma käibe vähenemise põhjusena ära sotsiaalministeeriumi geneeriliste- ehk koopiaravimite kampaania.

«Erinevus on hinnas»-kampaania kutsus inimesi eelistama koopiaravimeid, mille toimes pole originaalravimitega võrreldes erinevust, küll aga on odavam hind. GSK on aga peamiselt originaalravimite tootja ja seetõttu avaldas kampaania ka firma tulemustele oma mõju.

Kasumi poole pealt oli eelmine aasta siiski pisut edukam kui 2009. 2010. aasta kasuminumbriks kroonides oli 27 miljonit, 2009. aastal oli sama summa 21 miljonit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles