Piltuudis: maakohas saab välireklaami panna otse põllukärule

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Välreklaam Jänedal
Välreklaam Jänedal Foto: Erik Lööper

Põlluharimine ja reklaamitöö käivad käsikäes Jänedal, mis on küla otse Harjumaa piiri taga Lääne-Virumaal Piibe maantee ääres.

Nimelt on kohalikku suveteatri etendust tutvustav reklaamplakat pandud põllukäru peale, mis seisab maantee-äärsel põllul. Kärul asetsev tsistern on vajalik veeallikas erinevate põllutööde juures nagu umbrohutõrje ja väetamine.

«Mis mõtet on seda käru niisama vedada, nüüd täidab see ka reklaamialuse funktsiooni,» ütles kohalik turismiettevõtja ja käruomanik Kalle Sommer. Ka mullu tegi sama käru reklaamitööd kümmekond kilomeetrit eemal Ahulas, kus Sommeril on põllumajandusettevõte.

Siiski mainib Sommer, et ehitas käru platvormile raami peale just selle arvestusega, et saaks reklaamplagud ilusti sirgeks tõmmata. Sommeri sõnul näeb ka käru ise koos reklaamidega tee-äärsel põllul parem välja.

Niisiis pidi Sommer arvestama ühelt poolt, et käru oleks põllul mugavasti käepärast põllutööde tegemiseks ja teiselt poolt, et sel olevaid reklaame oleks liiklejatel mugav vaadelda. Asukoha plussiks on see, et kuna käru asub asulasisese teelõigu ääres, on autode kiirus väike. Samuti tuleb reklaam kenasti esile, eriti Paide poolt tulles, kuna asetseb lauge kurvi n-ö «taskus».

Sarnast reklaamlahendust, kus on kasutatud mittespetsiaalseid reklaamaluseid, on Sommer märganud veel Türi kandis Säreveres ja ka Põltsamaal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles