Kihnu naised müüvad e-poes mootorratast

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kihnu naine mootorrattal
Kihnu naine mootorrattal Foto: Ants Liigus / Pärnu Postimees

Veebruaris avatud Kihnu Kauba Majas pakuvad naised lisaks käsitööle ka 1200 euro eest kalakastiga mootorratast.

«Veebruari alguses läksid e-poe uksed lahti. Huvi oli väga suur, esimesed paar kuud oli täitsa tegemist, et seda kõike ära kamandada. Nüüd suvel on rohkem neid inimesi, kes tahavad kohapeal osta,» kommenteeris poe juhataja Maria Michelson.

Kihnu traditsioonilisi kaupu otsustati hakata internetis müüma, kuna käistöö on saarel üks peamisi sissetulekuallikaid ja seni sai seda ainult suvel kohapeal müüa. «Aga aastaringset sissetulekut ei olnud, see oli poe põhiline eesmärk,» nentis Michelson.

Päris kõik kihnlased oma kaupu letti lüüa ei saa. «Mitt päris kõik ei saa oma asju müüki panna, sellega tekkis kvaliteediküsimus. Läbi interneti ei saa inimene toodet näha ja katsuda. Selleks, et kvaliteeti tagada, tegime Kihnu toote koja, kus saab neid küsimusi arutada, kui nad tekkima peaksid,» lisas ta.

Külmemal ajal läksid hästi kaubaks kindad ja mütsid, väga palju on tellitud ka Kinhu meeste kampsuneid- troisid, mida võib valmistada käsitsi või masinal. «Masinkootud troi on ka küsimus. Panime ta küll müüki, sest ta on poolkäsitöö ja ikkagi Kihnus tehtud,» sõnas Michelson ja kinnitas, et hinnavahe käsitsi ja masinal valmistatud troi vahel on mitmekordne.

Mootorratas on juba mõnda aega müügis olnud, kuid seni ei ole kihnus traditsiooniline kalakastiga mootorratas endale 12 000 euro eest uut omanikku leidnud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles