Infoturbe ekspert: Elion käitus professionaalselt

Raigo Neudorf
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Toomas Huik.

CERT Eesti infoturbe eksperdi Tarmo Randeli hinnangul käitus Elion küberrünnaku intsidendi lahendamisel vastutustundlikult ja professionaalselt.


«Meie igapäevaelu toimetused on aasta-aastalt üha rohkem digitaliseerunud ning kolinud võrkudesse. Andmete ja «raha» kolimisega internetti on paratamatu, et igapäevane on ka kuritegevus netis.

Infosüsteemide maailmas ei ole olemas absoluutset turvalisust - turvalisus on pidev protsess ning infoturbe intsidendid ja nende lahendamine on osa sellest,» kommenteeris Randel Elioni vastu suunatud rünnakut.

«Politsei tegeleb ründe edasise uurimisega ning usume, et infosüsteemi rünnanud isik tuvastatakse ning võetakse vastutusele,» lisas ta.

Randeli sõnutsi kehtib sarnaste rünnakute puhul põhimõte, et iga infosüsteemi omanik vastutab oma süsteemi töö ning turvalisuse eest.

CERT aitab juhtudel, kui rünnatakse korraga paljusid süsteeme (ulatuslik küberrünne) või kui Eesti arvutid põhjustavad probleeme - näiteks ründavad pahavaraga nakatunud arvutid infosüsteeme.

«Elioni e-postkastidega seotud intsidendi kohta saab kõige täpsemat  infot anda rünnaku alla sattunud süsteemi omanik ehk Elion ise.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles