Ajaleht: kurjategijate uus rahaauk on kullaäri

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuld
Kuld Foto: SCANPIX

Kütuse-, luksusautode ja vanametalliäriga riigilt käibemaksu välja petnud kurjategijad on oma tegevust laiendanud kullaärisse, kirjutab Äripäev.’

Viimasel aastal on järsult kasvanud maksupettused hinnalise ja kerge vaevaga transporditava ehtekullaga. Mai seisuga oli maksuameti huviorbiidis 100 probleemset kullaäriga tegelevat firmat, neist 51 protsenti oli selleks ajaks juba ka käibemaksukohustuslaste registrist kustutatud.

Äripäeva andmetel on kullaärisse oma haarmed ajanud ka eestikeelse allilmaga seotud võrgustik, kelle tegemised autode ja kütusega kauplemisel hiljuti teravalt uurijate huviorbiiti sattusid. «Kui me vaatame, et neil isikutel, kes kulda müüvad, on osal varasemad karistused ja mis seltskonda nad kuuluvad, võime küll väita, et nende puhul on tegemist nii-öelda elukutseliste kurjategijatega,» märkis rahapesu andmebüroo analüüsiteenistuse vanem Aivar Orukask.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles