USA kärpevajadus sunnib poliitikuid valusaid otsuseid langetama

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Demokraatide toetajad Wisconsini vabariiklasest kuberneri Scott Walkeri kärpekava vastu protestimas.
Demokraatide toetajad Wisconsini vabariiklasest kuberneri Scott Walkeri kärpekava vastu protestimas. Foto: SCANPIX

Selle suve poliitiline märksõna mitmes Euroopa riigis, aga ka USAs on suured eelarvekärped ja kohati tuleb poliitikutel langetada väga valusaid otsuseid.

USA president Barack Obama püüab täna Valges majas saavutada kongressi vabariiklastest juhtidega kokkulepet uute eelarvekärbete osas, vabariiklaste sõnul ei ole nad valmis toetama USA võlalimiidi suurendamist, kui president ei leia uusi võimalusi riigikulutuste vähendamiseks, vahendas ERR Uudised «Aktuaalset kaamerat».

«Kõik on otsekui nõeltel, ootavad, paistab, et paljud inimesed on väga rahulolematud, keegi ei ole kärbete üle õnnelik,» ütles Milwaukee telejaama CBS 58 uudistejuht Herman Ward.

Et Wisconsini osariigi vabariiklasest kuberner surus uue säästueelarve läbi vaid oma parteikaaslaste toel, rahvaesinduse demokraadid hääletasid selle vastu, paistavad ka rahva arvamused kärbete suhtes jagunevat parteilise kuuluvuse järgi.

«Ma ei nõustu Wisconsini just vastu võetud eelarvega, selle tõttu jääb palju inimesi tööta, tervisekindlustuseta,» ütles demokraat Jackie, vabariiklasest Elleni sõnul näitab aga osariigi eelarve, et valitsus peab oma rahaasjad korda tegema ja elama nii nagu tavakodanikud, mitte kulutama enam kui teenib.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles